Spencer's side!

På denne side vil Spencer Sorenson, medlem af bestyrelsen og født og opvokset i USA skrive mere udførligt om sine oplevelser med bluegrass. Mere end der var plads til i medlemsbladet BMD-Nyt.

 

Nu er 2016 koncert sæsonen forbi, vi sluttede med en fantastisk koncert med vores gamle bekendte, Special Concensus.  SC har været i Køben havn flere gange, Greg Cahill har spillet siden 70'rene og har sågar været formand for International Bluegrass Music Association, IBMA.  Efter en little snak, fandt vi ud af, at vores veje krydsede først i Chicago, i 1974, da jeg spillede med Pat Burton og the Bray Brothers på the University of Chicago Folk Festival, og Greg som tilskuer var dybt optaget med at lure noget licks fra vores fælles idol på banjo, Harley Bray.  Der gik kun 30 år før vi faktisk mødte hinanden ved en af SC's tidligere optræden i København.

Kun 14 dage før SC koncerten havde vi besøg af Po' Rambling Boys, også fra USA.  Det var fantastisk at så mange mødte op til disse 2 koncerter, til trods for at de var rimelig tæt på hinanden.  Vi kan jo ikke bestemme hvornår amerikanske bands besøger Europa,  Vi tager dem når vi kan, og takker alle jeg der møder op til disse glimrende koncerter.

I begyndelse af året, så tingene lidt dystert ud, da vores normal støtte fra Københavns Kommune blev kraftigt reduceret i forhold til de normale.  Det var lidt svært, men så lykkedes det af få nogle misforståelser ryddet af vejen, og senere på året vi faktisk en ekstra bevilling, som faldt på et rigtigt tørt sted, og vi kom ud af 2016 med et solidt koncert program, og en holdbar økonomi.  Bevillingen for 2017 er tilbage på det sædvanlig niveau, så vi skulle nok kunne holde niveauet med kvalitets koncerter.  Vi planlægger også, som vi plejer, at have nogle danske bands på programmet, og håber at mange møder op for både at høre nogen god musik, og træffer og støtter vores musikalske venner her i landet.

Vi er heldig at Rick Hauchmann, som er fornylig flyttet hertil fra USA (Nashville og North Carolina) har arrangeret jævnlig jam sessions på Danhostel, H.C. Andersens Boulevard 50 i København (gammel HK bygning).  Der er masser af plads, en god bar, og alle er velkommen, informationen findes på Facebook, jeg prøver at finder flere oplysninger om datoerne.  Vi er glad for at se nogle nye, yngre ansigter, og håber at der kommer flere.  Der er jo snart brug for en generations skifte ved BMD, vi bliver jo ikke yngere.

På den negative side har Richard Cifersky lukkede for flere radio udsendelser på hans hjemmeside Radio Velvet, da det blev for dyrt med royalties osv, og Richard mangler tid da han har flyttet ti USA. Så Arne og jeg skal ikke lave flere udsendelser.  Der er blandede følgelser, det er trist at vi kan ikke sender vores smagsprøver ud til den store verden, men også en lettelse, fordi det kræver en del arbejde at forberede disse udsendelser.  Vi lavede i alt 64 udsendelser i alt.

Tak for en god 2016, og på gensyn på Karens Minde og andre bluegrass arrangementer i 2017

Spencer Sorenson, Lyngby 11 Nov, 2016

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk