Foreningen Bluegrass Music Denmark arrangerer og afholder koncerter rundt omkring i Danmark, men mest i Storkøbenhavn. Koncerterne er med både danske og udenlandske Bluegrassbands. Der afholdes en gang om året en Bluegrass-festival, som præsenterer toppen af europæisk og amerikansk Bluegrass musik.

Foreningen Bluegrass Music Denmark (tidligere OBCiD) blev stiftet i 1980 ,og har siden arbejdet for at udbrede kendskabet til Bluegrassmusikken.

Musikken, der har sit udspring i USA, var næsten ukendt herhjemme, men foreningens arbejde har støttet og inspireret den, således at Bluegrass nu er blevet en væsentlig del af det danske folkemusikmiljø. BMD har fungeret som kontaktled mellem danske musikere over hele landet, samt efterhånden også i det meste af verden.

Det har bl.a. udmøntet sig i en lang række besøg af udenlandske musikere, hvilket igen har inspireret det danske Bluegrassmiljø. Den stigende interesse og den livlige musikalske aktivitet er et resultat af foreningens kontinuerlige arbejde. Ved at tilbyde festivals, koncerter, undervisning og information har foreningen medvirket til udbredelsen af kendskabet til en noget overset musikgenre.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk